- 400 gr carne tocata (sa fie mai grasa)
- 300 gr orez
- 2 buc ceapa
- 1/2 litru bulion
- sare
- piper
- 1 lingura boia
- delikat
- frunze telina
- 100 ml ulei
- 20 buc ardei grasi
- in jur de rosii
Ceapa se taie cat se poate de marunt, dupa taiere cele 2 cepe se clatesc cu circa 100 ml ulei iar dupa aceea se adauga o lingura de boia si se lasa pe foc cat sa se omogenizeze apoi se ia deoparte. Orezul trebuie curatat si spalat in cat mai multe ape, se stoarce iar dupa aceea il adaugam la carnea tocata impreuna cu ceapa calita. Adaugam sare, piper macinat, delikat si amestecam totul bine. Se condimenteaza in functie de gustul fiecaruia.
Ardeii trebuiesc taiati roata la capatul cu codita, se scot samburii iar partea decupata o punem deoparte caci o vom pune dedesubt la ardei cand ii punem la fiert. Ardeii trebuiesc spalati pentru a nu ramane seminte in interior ii punem la scurs un pic si apoi incepem sa ii umplem cu umplutura de carne. Ii umplem apasam umplutura un pic cu lingurita si apoi cu coada facem o gaura in mijlocul umpluturii pentru ca se vor fierbe mult mai bine.
Dupa ce am terminat de umplut ardeii taiem cateva rosii rondele si pe fiecare ardei vom pune capac o felie de rosie. In oala in care urmeaza sa punem la fiert ardeii asezam bucatile de ardei ramasi de la decupat si 3-4 frunze de telina, peste asezam ardeii umpluti mai punem resturile de rosii daca au mai ramas punem cam 1 lingurita sare, 1/2 l bulion, cateva boabe de piper si apa cat sa acopere ardeii. Deasupra lor asezam o farfurie mica, acoperim apoi cu un capac si le dam la fiert la foc mic.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu