Ads 468x60px

joi, 22 martie 2012

Penne la cuptor cu pui, ciuperci si carnati


Cum se face penne la cuptor cu pui, ciuperci si carnati, reteta culinara pentru penne la cuptor cu pui, ciuperci si carnati

Ingrediente:
  • 500 g paste penne
  • 1.5 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 60 ml ulei
Amestecul de pui:
  • 4-6 file piept de pui, taiat fasii
  • 1 lingura condimente pentru pui
  • 30 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi, tocati
  • 250 g ciuperci, taiate
  • 3 carnati afumati, taiati felii
  • piper
Sosul de branza:
  • 80 g unt
  • 125 g faina
  • 500 ml lapte cald
  • 325 g mozzarella, rasa
  • 125 g parmezan, ras
  • 60 g patrunjel, tocat
Mod de preparare:

Pentru început preîncălzim cuptorul la 200 de grade iar pe urmă ungem cu unt două vase termorezistente. Fierbem pastele în apa cu sare, după 5 minute înainte să fie gata le scoatem. După ce au fost scurse, le stropim cu puțin ulei și le dăm deoparte.  

Luăm condimentele pentru pui și dăm carnea prin ele. Într-o tigaie încălzim uleiul și prăjim puiul până se rumenește ușor sau timp de 4 minute. Asezonăm și adăugăm restul ingredientelor. Timp de 5 minute prăjiți ușor preparatul. 

Încălzim untul și adăugăm făină într-o cratiță amestecând. Înainte să turnați laptele, luați de pe foc compoziția și amestecați rapid cu un tel. După ce ați pus preparatul din nou pe foc amestecați mereu până se îngroașă. Din nou, luați de pe foc și adăugați câte jumătate din catitatea de parmezan și mozzarella. Potriviți de sare și piper și presărați pătrunjelul. 

Spre sfârșit amestecăm pastele cu sosul și amestecul de pui. În cele două vase unse cu unt împărțiți cantitatea. Restul de brânză îl presărați și coaceți timp de 10-15 minute sau până când brânza s-a topit. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu