Cum se fac croissante cu mere, reteta culinara pentru croissante cu mere
Ingrediente:
- 2 mere, curatate si taiate
- 2 linguri miere
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 1/2 lingurita nucsoara si scortisoara
- 2 linguri stafide
- aluat de croissant
- 60 g zahar pudra
- 1 lingurita miere
Puneti zeama de lamaie, stafidele, merele si mirodeniile intr-un bol. La microunde incalziti-le timp de 5 minute, pana cand se inmoaie fructele. Alternativ incalziti-le intr-o tigaie si lasati-le sa se raceasca.
Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius si desfaceti aluatul de croissant. Din amestecul de mere intindeti cate o lingurita pe fiecare croissant. Rulati totul la loc si asezati croissant-urile in tava. Coaceti-le timp de 10-15 minute pana se rumenesc. Pentru topping amestecati mierea si 2 lingurite de apa calda cu zaharul pudra cernut, iar cu acest amestec stropiti fiecare croissant.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu