Ads 468x60px

joi, 22 martie 2012

Croissante cu mere



Cum se fac croissante cu mere, reteta culinara pentru croissante cu mere 


Ingrediente:
  • 2 mere, curatate si taiate
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita nucsoara si scortisoara
  • 2 linguri stafide
  • aluat de croissant
Pentru topping:
  • 60 g zahar pudra
  • 1 lingurita miere
Mod de preparare: 

Puneti zeama de lamaie, stafidele, merele si mirodeniile intr-un bol. La microunde incalziti-le timp de 5 minute, pana cand se inmoaie fructele. Alternativ incalziti-le intr-o tigaie si lasati-le sa se raceasca.

Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius si desfaceti aluatul de croissant. Din amestecul de mere intindeti cate o lingurita pe fiecare croissant. Rulati totul la loc si asezati croissant-urile in tava. Coaceti-le timp de 10-15 minute pana se rumenesc. Pentru topping amestecati mierea si 2 lingurite de apa calda cu zaharul pudra cernut, iar cu acest amestec stropiti fiecare croissant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu