Ads 468x60px

joi, 22 martie 2012

Prajitura cu miere


Cum se face prajitura cu miere, reteta culinara pentru prajitura cu miere


Ingrediente:
  • 170 ml miere
  • 140 g unt
  • 80 g zahar brun
  • 30 ml apa
  • 2 oua batute
  • 200 g faina cu praf de copt
Glazura:
  • 250 g zahar pudra
  • 30 ml miere
  • apa

Mod de preparare:

Ungeti bine o tava de 20 de cm si preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Incalziti untul, zaharul, apa si mierea la o temperatura scazuta pana ce se topeste zaharul. Dupa ce ati luat amestecul de pe foc adaugati faina cu praful de copt si ouale in umplutura pana se formeaza o coca.
Dupa ce turnati compozitia intindeti-o uniform si coaceti-o timp de 40 de minute. Pe urma amesteci restul de miere si zaharul pudra intr-un bol si adaugi o ceasca de apa (iar daca glazura este prea groasa adaugi doua). Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca iar pe urma o acoperi cu glazura preparata mai inainte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu