Cum se face prajitura cu miere, reteta culinara pentru prajitura cu miere
Ingrediente:
- 170 ml miere
- 140 g unt
- 80 g zahar brun
- 30 ml apa
- 2 oua batute
- 200 g faina cu praf de copt
- 250 g zahar pudra
- 30 ml miere
- apa
Mod de preparare:
Ungeti bine o tava de 20 de cm si preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Incalziti untul, zaharul, apa si mierea la o temperatura scazuta pana ce se topeste zaharul. Dupa ce ati luat amestecul de pe foc adaugati faina cu praful de copt si ouale in umplutura pana se formeaza o coca.
Dupa ce turnati compozitia intindeti-o uniform si coaceti-o timp de 40 de minute. Pe urma amesteci restul de miere si zaharul pudra intr-un bol si adaugi o ceasca de apa (iar daca glazura este prea groasa adaugi doua). Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca iar pe urma o acoperi cu glazura preparata mai inainte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu